A fost demarat proiectul de asfaltare a DJ 402

Aurică Gazu, devenit primar în Curcani în anul 2004 din partea PNG, formațiunea politică condusă la acea vreme de Gigi Becali. În anul 2008 a schimbat formațiunea politică și a trecut la PNL, reușind să câștige consecutiv 3 alegeri locale până în anul 2016 din partea acestui partid de dreapta. Procentul obținut în ultima campanie din anul 2016 a fost de peste 60%, obținând peste 1550 voturi. Anul 2020 este anul schimbărilor în sfera politică din Călărași. Taberele politice se încrucișează, fac strategii și schimbări majore. Jocurile se anunță dure. Fostul liberal Aurică Gazu s-a mutat în PSD, alături de președintele CJC, Vasile Iliuță și alți 9 primari care l-au urmat. Gazu candidează anul acesta pentru primărie din partea PSD și speră să obțină încrederea oamenilor pentru a duce mai departe ceea ce a început. Într-un interviu acordat Călărași PRESS, Gazu recunoaște că majoritatea locuitorilor din Curcani sunt PSD-iști să a ales această formațiune politică pentru a fi sigur de un rezultat bun în alegeri. 

Se arată preocupat de dezvoltarea localității pe care o conduce din 2004 și vorbește despre ultimele 6 proiecte semnate și aprobate ce urmează a fi demarate. Anul acesta a început lucrările pentru DJ 403 prin societatea DIMAR, companie cu lucrări serioase și de calitate.

Aurică GazuCu ajutorul președintelui Vasile Iliuță, anul trecut Consiliul Județean, prin Compania Dimar a început cel mai mare și important proiect. Un drum județean de cca 60 km va fi reabilitat și va uni nordul cu sudul județului Călărași. Pe ruta Luica – Curcani – Nana lucrările au început de mult. Drumurile sunt excavate, se adaugă straturi succesive de piatră, aceasta este stabilizată. Drumul este lărgit și urmează, bineînțeles, asfaltarea. Va fi legătura cu autostrada A2. Trecerea la podul Luica – Curcani a fost reabilitată. Apa nu mai se revarsă peste șosea, pentru că aceasta a fost înălțată iar apa drenată. Se vor realiza dale pe ambele părți ale șoselei cu elemente specifice. Implicarea lui Vasile Iliuță a fost rapidă. Nu mă așteptam ca în acest an să văd un progres așa de mare al lucrărilor. Sunt bucuros că se scurtează distanța de la Curcani la autostradă. Va fi de cca. 20 min.

Aurică Gazu: Din cei 18 km de canalizare din proiectul nostru sunt realizați  35%. Discutăm de lucrări de calitate cu care venim în sprijinul locuitorilor noștri. Vrem să se bucure și ei de confort, de igienă. Lucrările au fost controlate de Inspecția de Stat în Construcții, apoi de Corpul de Control de la Ministerul Dezvoltării. Plățile sunt efectuate la zi, iar lucrările sunt în derulare. Pe teren controlul a constatat că s-au efectuat mai multe lucrări în avans față de situația de lucru. Vom racorda fiecare gospodărie situată la 18 m de canalizare. Noi nu întrebăm cetățeanul dacă vrea canalizare. Îi aducem utilitățile la poartă. El doar trebuie să ne arate pe unde are nevoie să facem șanțul pentru a aduce conducta în curte. De acolo este direct răspunzător.

GAZE NATURALE PENTRU COMUNĂ

Primarul Aurică Gazu:Cel mai important proiect pentru care primarul Gazu mulțumește că a avut spărijinul tuturor consilierilor este introducerea gazelor naturale în localitate. S-a depus studiul de fezabilitate la Ministerul Dezvoltării la Cabinetul Ministrului. Pe 13 martie avem licitația la proiect. După proiectare, putem să spunem că că vom iniția procedura. Noi avem o societate a Primăriei, intenționăm să intrăm în asociere cu o firmă care să ne sprijine financiar pentru a începe lucrările. Cel puțin pentru prima tranșă, pentru a racorda școlile, grădinițele, dispensarul, poliția și primăria

Am terminat extinderea și reabilitarea școlii și vrem să începem lucrările de extindere la Primărie. Vom amâna însă lucrările pentru mai târziu, pentru că avem nevoie pentru lucrarea de gaze. Pentru lucrările de la Dispensar nimeni nu a participat la licitație. Am depus din nou documentația la minister pentru reevaluarea devizului de lucrări. Proiectul inițial este din 2016. Diferența de prețuri pentru manoperă și materiale este foarte mare față de 2020 și de aceea trebuie reluată procedura. Vreau să începem anul acesta lucrările, dacă ne dau avizul cei de la minister. Noi mai avem și 8 km de asfaltare. Sunt lucrări pe care vrem să le finalizăm.”

ATRAGERE DE INVESTITORI PENTRU CURCANI

Primarul Aurică Gazu: Vrem să atragem investitori de la București, spune primarul orientat către locuri de muncă pentru tineri în localitate, indicând distanța scurtă realizată prin legătura la autostradă. De mult timp mă interesează un parc industrial mare. Am discutat cu cîteva firme ce vor să deschidă câteva făbricuțe, una este deasupra podului de pe Luica – Curcani. Este vorba de peste 300 locuri de muncă. Avem și probleme, de ex. a gunoiului ce trebuie gestionată de Ecomanagement SalubriS. Este vorba de prețuri mari pe care cetățenii nu trebuie să le suporte.

PARCUL DE LÂNGĂ PRIMĂRIE ESTE MODERNIZAT

Un proiect în derulare este la parcul din localitate. Îl amenajăm cu alei pietonale, camere de supraveghere, mobilier urgban, sistem de udare automat. Vreau să rezolv și situația cetățenilor care fac naveta la locul de muncă. Îmi voi continua toate proiectele cu PSD. Am fost nominalizat de către conducerea partidului și vom face echipă cu PSD. Am o relație bună cu Vasile Iliuță. Este o relație primar – președinte de Consiliu Județean. Vrem să facem bună echipă cu Consiliul Județean la nivelul județului mai mulți primari, pentru că ne preocupă dezvoltarea localităților noastre. 

 237 total views,  2 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *