mie. nov. 25th, 2020

Un copil de 10 ani, care se plimba cu bicicleta, a fost accidentat de o mașină, în comuna Jegălia

UPDATE 22.00: Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, victima accidentului, copilul de 10 ani, a decedat în timpul transportului aerian către spital.

Un copil de 10 ani, din localitatea Iezeru, comuna Jegalia , a suferit mai multe traumatisme și plăgi deschise la nivelul capului după ce a fost lovit de o mașină, pe DN 3, în timp ce se plimba cu bicicleta și a vrut să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 11 Aprilie, în jurul orei 17.30, iar copilul, după ce a fost preuat de un echipaj de ambulantă care a solicitat de urgenta prezenta unui elicopter SMURD pentru a prelua copilul.

Mama copilului declară pentru calarasipress.ro faptul că l-a lăsat pe băiat să iasă din curte cu bicicleta pentru a se plimba lângă casă, pe ulița satului, nicidecum pe drumul național, acolo unde a avut loc nenorocirea. Aceasta mai spune că era un obicei să iasă cu bicicleta pe drumurile secundare.
Copilul a fost urcat în abulanță și transportat pe terenul de fotbal din localitea Jegălia pentru a fi prealuat de un elicpoter SMURD solicitat de personalul medical care a ajuns la accident. Copilul a fost preluat fără semne vitale, însă a fost stabilizat și pregătit pentru zbor.
Polițiștii călărășeni din cadrul Seriviciului Rutier Călărași au venit la scurt timp la fața locului. Au fost făcute măsurători, în continuare sunt efectuate verificări la fața locului pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la producerea tragediei. Din declarațiile persoanelor aflate la fața locului reiese că șoferul autoutilitarei circula pe drumul național dinspre Călărași către Feteșți, iar copilul circula pe contrasens pe marginea drumului.

INIMA COPILULUI A FOST REPORNITĂ DE MEDICII DE PE AMBULANTĂ

SAJ CP
În data de 11.04.2020 în jurul orei 17:30 echipajul medical de urgență tip C (cu medic) de la Stația Centrală Călărași a fost solicitat să intervină împreună cu echipajul de prim ajutor al SMURD Borcea pentru acordarea îngrijrilor medicale de urgență unui un copil în vârstă de 10 ani, victimă a unui accident de circulație. Copilul aflat pe bicicletă pe DN3B Călărași – Fetești, în satul Iezeru, comuna Jegălia, a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce se deplasa în sens opus. Din accident a rezultat rănirea gravă și încarcerarea copilului sub autoutilitară. La fața locului, pompierii din cadrul echipajului de descarcerare al Gărzii de Intervenție Borcea au procedat la extragerea copilului de sub caroseria autoutilitarei. Din păcate, în urma șocului inima copilului a încetat să mai bată, acesta fiind preluat de echipajul SMURD în SCR, începându-se imediat manevrele de resuscitare. Ajuns la fața locului, echipajul medical de urgență al SAJ Călărași a preluat resuscitarea, și aplicând tratamentele de specialitate a reușit repornirea inimii copilului. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de salvare aeriană cu elicopterul SMURD Constanța care a preluat copilul în vederea transportului către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Din nefericire leziunile suferite au fost mult prea grave pentru victimă, acesta reintrând în SCR la UPU Constanța, de data aceasta inima sa nu a mai putut fi repornită în ciuda manevrelor de resuscitare realizate de colegii noștrii constănțeni.

 105 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *