mie. nov. 25th, 2020

Vasile Aurel vorbește despre starea culturilor agricole din Jegălia și măsurile aplicate împotriva coronavirusului

În România sunt zone unde nu a mai plouat de o jumătate de an, iar fermierii avertizează că seceta prelungită este pe cale să provoace un adevărat dezastru. Pământul este uscat şi sute de mii de hectare, în principal cu grâu, sunt în mare parte compromise.

Din cauza lipsei de apă din sol, în pericol sunt şi celelalte culturi, pentru ca seminţele nu încolţesc. În timp ce agricultorii cer guvernului creşterea subvenţiilor pentru irigaţii, cei responsabili anunţa, că au banii pentru modenizarea infrastructurii de irigare.

Cu peste 8 milioane de hectare de teren arabil, România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni dacă am lucra eficient pământul. În toată ţara putem iriga însă doar 1,4 milioane de hectare, iar în rest fermierii stau la mila cerului. Sunt locuri în care nu a mai plouat din septembrie şi jumătate din suprafaţa agricolă este afectată de secetă.

Vasile Aurel, primarul din Jegălia a comentat acest subiect ca fiind unul sensibil pentru agriculotiri și pentru cei ce depind de agricultură din punct de vedere financiar.

 121 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *