mie. nov. 25th, 2020

Secretarul de Stat al MTS – Dragoş Coman scrie istorie pentru sportivii din Călărași! Ministerul alocă 2 milioane de lei pentru modernizarea Salii Sporturilor

Sala Sporturilor din municipiul Călărași se află în administrarea CSM Călărași condus de directorul Chirilă Dumitru. Ministerul Tineretului si Sportului, condus de ministrul Ionuţ Stroe, a hotărât ca Sala Sporturilor din incinta Complexului Sportiv Dunarea din Călărași să primească o finanțare substanțială de 2 milioane de lei pentru renovare și modernizare, aceasta fiind cea mai mare investiție făcută în ultimii 30 de ani. Unul dintre oamenii care au făcut ca acest lucru să se poată realiza este  Dragoș Coman, fost viceprimar al municipiului Călărași, actual secretar de stat în cadrul MTS. 

Ionuţ Stroe, ministrul MTS a semnat Ordinul prin care se realizează repartizarea alocațiilor din bugetul de stat aferent Minsterului Tineretului și Sportului pentru anul 2020 pentru complexele sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret, Direcția pentru Sport și Tineret a Muncipiului București, cluburi sportive, casele de cultură a studenților, Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, INCS, CNFPA, „Muzeul Sportului”, document care prevede și alocarea sumei necesare reabilitării integrale a sălii de sport mutifuncționale din Municipiul Călărași.

Dragoș Coman, Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului: „Simt că este o datorie de suflet pe care o împlinesc față de orașul meu natal. Sunt fericit și mândru că echipa din care fac parte, cea a MTS, a înțeles importanța realizării acestei investiții pentru comunitatea din Călărași. Mulțumesc și pe această cale domnului Ministru Ionuț Marian Stroe, care dat curs solicitării adresate de cluburile sportive municipale, sprijininând reabilitarea acestui obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor și tinerilor din comunitatea locală pe care și eu o reprezint. Era o necesitate să investim în reabilitarea totală a sălii de sport din orașul nostru. Sunt lucrări al căror debut călărășenii îl așteaptă de aproape 30 de ani. Odată cu finalizarea modernizării, pe lângă beneficiile de care se pot bucura copiii și tinerii care se vor antrena aici, oferim șansa Călărașiului de a se consacra printre locațiile care găzduiesc competiții sportive de anvergură, organizate la nivel național. Fiind o sală multidisciplinară, sper ca după inaugurare să adune sub cupola sa cât mai mulți copii și tineri talentați, care să abordeze cât mai multe și variate discipline sportive. Îi îndemn pe toți părinții din Călărași să canalizeze energia celor mici către practicarea sportului și îi asigur de faptul că, în calitatea mea se Secretar de Stat și călărășean fiind, voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul alert, iar în cel mai scurt timp să putem inaugura sala de sport multifuncțională.

Declarația Secretarului de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Dragoș Florin Coman, vine în urma adoptării de către Ministrul Ionuț Marian Stroe a Ordinului privind repartizarea alocațiilor din bugetul de stat aferent Minsterului Tineretului și Sportului pentru anul 2020 pentru complexele sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret, Direcția pentru Sport și Tineret a Muncipiului București, cluburi sportive, casele de cultură a studenților, Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, INCS, CNFPA, „Muzeul Sportului”, document care prevede și alocarea sumei necesare reabilitării integrale a sălii de sport mutifuncționale din Municipiul Călărași.

 212 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *