Sărbătoare mare, astăzi, în toată țara. Boboteaza, una dintre cele mai frumoase și importante evenimente religioase cu o însemnătate deosebită a avut loc și la Călărași. Cu mic cu mare, credincioși din toate zonele județului și nu numai, au venit să admire tradițiile ce se păstrează cu sfințenie pe malurile Borcei.

La Călărași, Sărbătoarea Bobotezei a fost oficiată religioas la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Volna), iar sfințirea apelor a avut loc în Parcul Central de către Preasfinţitul Vincenţiu – Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Pe lista participanților au fost 10 înscrieri, însă Radu Marius Mircea Lucian (18 ani) a fost norocosul călărășean care a reușit să recupereze sfânta cruce care a fost aruncată în apele Borcei, așa cum spune tradiția.

Marius este sportiv de performanță, se antrenează în box de șase ani de zile în cadrul Clubului Sportiv Municipal Călărași și anul acesta este fericitul câștigător al premiului oferit de organizatorii Bobotezei de anul acesta.

Câştigătorii concursurilor organizate de Primăria Municipiului Călăraşi în cadrul manifestărilor ocazionate de Sărbătoarea Bobotezei sunt:
: Lucian Mircea Marius Radu care a intrat şi în posesia unui premiu de 1.000 de lei.
Ceilalţi participanţi: Ion Muti, Iulian Boscornea, Iulian Mihai Savin, Andrei Moraru, Gheorghe Borlan, Aurel – Gigel Ioan, Marian Memet, Victor Cercel, Adrian Bărbieru, au primit fiecare câte 150 de lei pentru participare.
„̧”
1. Alexandru Pietroiu (cu calul Roibu)
2. Alexandru Panait (cu calul Fenomen)
3. Lucian Nica (cu calul Nemira)
„̧”
1. Jan Taban (cu calul Carlos și King)
2. Florian Constantin (cu calul Irina)
3. Ciomagă Petrică (cu calul Mădălin)
„”
1. Jan Taban (cu calul Carlos și King)
2. Gheorghiţă Anton (cu calul Tonio)
3. Alexandru Anton (cu poneiul Guţă)
Pe lângă diplome, câştigătorii concursurilor au primit fiecare câte un premiu de 1.000 de lei. Ocupanţii locului 2, câte 700 de lei iar cei care s-au clasat pe 3, câte 500 de lei.

 

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *