Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași continuă campania de angajare a asistenților maternali, în cadrul Proiectului TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Asistentul maternal profesionist este o persoană  atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament.

Profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au  contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare între 3.000 de lei  și 3.287 de lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii (15% – spor pentru condiții de stres, 25% – spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% – spor pentru 2 copii), inclusiv indemnizație de hrană lunară în sumă de 347 de lei și vouchere de vacanță.

Pentru copiii din plasament se acordă, lunar, alocația de plasament în cuantum de 950/1.425 de lei  și alocația de stat.

Din 2019 până în prezent, D.G.A.S.P.C Călărași a angajat 75 de asistenți maternali profesioniști, iar procedurile de evaluare și recrutare de asistenți maternali continuă,  cu respectarea normelor de siguranță  și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

Informații suplimentare  privind procedura de evaluare și angajare de asistenți maternali se pot  obține la sediul D.G.A.S.P.C Călărași sau telefonic, apelând numărul 0242/311.060, interior 218.

Foto: giurgiu-net.ro

 

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy