O autospecială de poliție ce aparține Secției 7 Dor Mărunt din județul Călărași a fost furată de un bărbat în vârsta de 49 de ani, în timpul unei intervenții ce s-a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează calarasipress.ro

Poliția a fost sesizată de soția unui bărbat care începuse să se certe pe messenger-ul de la Facebook cu un alt bărbat care l-ar fi provocat să se întâlnească în acea noapte pentru a lămuri conflictul mai vechi.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul le-a dat locația exactă, iar la scurt timp aceștia și-au făcut apariția. în locația precizată. Pentru ca situația să nu degenereze, femeia a apelat numărul 112 și a anunțat conflictul, a mai precizat sursa citată

Prezenți la fața locului, polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor implicate, moment în care bărbatul a profitat de neatenția oamenilor legii și s-a urcat la volanul autospecialei de politie pe care a condus-o aproximativ 300 de metri.

Se pare că autospeciala Ministerului Afacerilor Interne nu a fost asigurată de către agentul de poliție care o conducea.

Situația este confirmată și de conducerea IPJ Călărași, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Ghiveci.

“În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în comuna Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală.

La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețea de socializare, cu un bărbat, din localitatea Rași, județul Ialomiță.

În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași, județul Ialomița a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, făra acte de violență.  În momentul în care femeia a apelat S.N.U.A.U. 112, cei 4 bărbați au plecat.

Echipajul ajuns la fața locului a legitimat persoanele participante, iar într-un moment de neatenție, un bărbat din grup, s-a urcat la volanul autospecialei și a demarat în direcția înainte.

Persoana respectivă a oprit masina după aproximativ 300 de metri, moment în care a fost imobilizat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași.

Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Totodată, a fost dispusă cercetarea interna cu privire la intervenție.”

 20 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy