Guvernul Ciucă ar putea adopta o ordonanță de urgență pentru a stabili modul în care vor fi restituite contribuțiile de sănătate plătite de persoanele care au pensii de peste 4.000 de lei, relatează Agerpres.

Secretariatul General al Guvernului a elaborat o notă prin care recomandă Executivului să adopte o ordonanță de urgență prin care să stabilească modalitățile prin care să restituie sumele reținute, în baza OUG nr. 130/2021.

„Apreciem că se impune adoptarea de către Guvernul României a unei ordonanţe de urgenţă care să stabilească modalităţile de restituire a sumelor reţinute în temeiul OUG nr. 130/2021 cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate de către Casele teritoriale de pensii sau, după caz, de Casele sectoriale de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”, reiese din nota semnată de secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, conform sursei citate.

De altfel, Guvernul a amintit că, începând din ianuarie 2022, veniturile din pensii au fost grevate de contribuțiile de asigurări sociale de sănătate. Reținerea la sursă este realizată de către Casele teritoriale de pensii, prin aplicarea unui procent de 10% pentru sumele ce depăşesc 4.000 de lei.

Detalii pe Euronews.ro

 14 total views,  2 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy