Vremea a intrat într-un proces de răcire, în toată țara. În Muntenia, spre exemplu, încă din data de 24 ianuarie 2023, temperaturile au devenit apropiate de cele normale pentru această perioadă. Administrația Națională de Meteorologie anunță că probabilitatea de apariție a ninsorilor și ploilor va fi ridicată, în următoarele două săptămâni.

Răcirea accentuată a vremii se va resimți, în Muntenia, cu precădere la valorile diurne care, din data de 24 ianuarie, au devenit apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1 grad-4 grade; minimele nocturne vor fi de minus 4 grade -minus 1 grad, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie. După data de 2 februarie, este estimată o creștere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici și trecător urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

La munte, vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de minus 5 grade-0 grade și minime nocturne de minus 9-minus 5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este  estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni (23 ianuarie-5 februarie 2023).

Foto: agrointel.ro

 15 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy