Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ploaie, ninsoare și viscol, pentru mai multe zone ale țării, printre care și Muntenia. Vizat de acest cod este și județul Călărași, unde vor exista cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie, ninsoare și intensificări ale vântului.   

 

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzut.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

Foto: Inquam/Octav Ganea

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy