Câinii fără stăpân sunt animale de companie care au fost abandonate sau au scăpat din grădina sau curtea proprietarului lor. Acestea pot fi găsite în orașe sau în zone rurale și pot fi periculoase dacă nu sunt tratate cu precauție. Organizațiile de protecție a animalelor se ocupă de câinii fără stăpân, prin prinderea și adoptarea lor sau prin sterilizarea și marcarea lor pentru a preveni reproducerea.

Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din județul Călărași a recuperat de pe teritoriul municipiului și din vecinătatea acestuia, în anul 2022, un număr de 850 de animale, dintre care în jur de 500 au fost adoptate. În prima lună a anului 2023 au fost recuperați 81 de câini fără stăpân, 30 fiind adoptați.

Dacă un cetățean călărășean se întâlnește cu un câine fără stăpân, cea mai rapidă soluție este să sune la 112 sau la dispeceratul nostru, care este non stop, și va răspunde cineva tot timpul. Trebuie să rămână într-o poziție liniștită, nu agitat, să nu fugă, poate în situația asta câinele nu va face nimic. Pericolul mai mare este atunci când sunt mai mulți câini, în haită.

Acționăm tot timpul în depistarea locurilor sensibile, cu mai mulți câini, pe zonele adiacente. Echipele sunt pe teren pentru monitorizare și capturare, și pentru sesizările cetățenilor din municipiu acționăm în aceeași zi, nu amânăm niciodată.

Atunci când un câine este recuperat de pe domneiul public și ajunge în adăpost, toți câinii sunt verificați dacă sunt microcipați. Dacă se află în baza câinilor cu stăpân, proprietarul este informat, poate veni în primele 7 zile pentru revendicare. Dacă nu-l mai dorește poate da o declarație, câinele rămâne în custodia noastră și îl dăm spre adopție. Dacă se repetă incidentul, proprietarul va primi o amendă.” -a declarat, pentru Canal Sud, Ilie Tâlpeanu, directorul Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân.

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy