Iarna începe să-și arate colții în sfârșit. Administrația Națională de Meteorologie a emis primul cod galben care prezintă interes mai mare privind sezonul rece.

Interval de valabilitate: Vineri, 27 ianuarie, ora 10:00 – Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22:00

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

După ninsoare, cel mai așteptat moment este intervenția autorităților. Toată lumea vrea să vadă când apar utilajele pe străzi.

Nu de puține ori călărășenii au spus că autoritățile au fost luate prin surprindere de vremea de afară, mobilizarea acestora lăsând de dorit.

Despre mobilizarea autorităților în sezonul de iarnă, pentru a nu fi luate prin surprindere, cum s-ar aștepta toți cârcotașii, atât Direcția Regională de Drumuri Naționale Secția Călărași, cât și Societatea Drumuri și Poduri Călărași au mobilizat autospeciale de deszăpezire. Primele autospeciale de intervenție sunt ale SDN Călărași și au fost deja poziționare în teren, gata să intervină cu material antiderapant pe partea carosabilă.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași are o flotă formată din peste 52 de autospeciale.

 

 16 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy