Ploșnițele de așternut sunt, fără îndoială, unul dintre cei mai respingători dăunători care se pot întâlni într-o locuință. Aspectul, faptul că hrana preferată este sângele uman și rezistența incredibilă, în condiții vitrege de trai, transformă insecta parazită într-un erou negativ de care multă lume se teme.

Un mit destul de des vehiculat este acela că ar exista mai multe tipuri de ploșnițe: de lemn, de saltea sau de lenjerie. De fapt, este vorba de o singură specie, iar confuzia este generată fie de stadiul de dezvoltare, fie de alimentație. De altfel, așa ne putem da seama dacă o căpușă s-a hrănit recent, pentru că este mai mare și mai închisă la culoare, ca urmare a sângelui îngurgitat.

Potrivit unor specialiști în deparazitare, un exemplar adult de ploșniță poate supraviețui fără hrană, adică sânge, în special uman, chiar și un an. În schimb, nimfele nu rezistă mai mult de o săptămână.

Sigur, în ceea ce privește contractul direct cu o ploșniță, există o veste bună și una proastă. Cea bună este că nu transmit boli, iar cea proastă că mușcăturile sunt dureroase, dezagreabile, iar efectul psihologic poate fi devastator.

Sursă text: realitatea.net

 15 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy