Vizitatorii Grădinii Zoologice Călărași sunt întâmpinați, de câteva zile, cu un peisaj de poveste, datorită zăpezii așternute. Cei mai fericiți de sosirea zăpezii sunt urșii și muflonii, însă cămila Vandana stă ascunsă în bârlog, de când a poposit iarna în complexul de agrement. Animăluțele nu suferă din cauza frigului, pentru că au parte de condiții bune și de un tratament special, pentru a face față temperaturilor scăzute. Acestora nu le lipsesc hrana bogată în proteine și căldura.

“Pentru unele animăluțe, zăpada a fost o bucurie. Urșii au fost foarte încântați de prima zăpadă, chiar și tigrii. Pentru alții, nu a fost atât de atractiv. De exemplu, cămila noastră Vandana nu a mai scos capul din bârlog de când a venit zăpada. Sunt multe animale care au nevoie, în perioada asta, de protecție și noi le ținem la căldură. Avem  padocuri interioare care sunt încălzite. Avem centrale termice sau încălzire prin pardoseală. De exemplu, în zona de acvariu, pentru șerpi și pentru crodocodili, avem încălzire în pardoseală, la fel și pentru păsări, iar pentru maimuțe și toate celelalte animale din colecție avem încălzire prin centrală termică”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Grădinii Zoologice Călărași, Maria Ilie.

Multe necuvântătoare, printre care se numără și maimuțele, benficiază de un meniu special, bazat pe proteine. De asemenea, erbivorelor li se administrează nutrețuri combinate și lucernă.

În perioada mai rece, animalele au nevoie de suplimentarea rației de hrană și asta e valabil pentru toate necuvântătoarele. De exemplu, maimuțele, în perioada aceasta, sunt răsfățate cu ceai cald, le dăm proteină o dată  pe săptămână, adică ouă fierte și piept de pui fiert. De asemenea, pentru erbivore s-a schimbat un pic hrana, pentru că în perioada aceasta nu mai primesc hrană verde. Ele sunt mult mai atrase de hrana verde, bineînțeles, dar le dăm lucernă, nutrețuri combinate, astfel încât să le asigurăm tot ce au nevoie în perioada iernii”, a mai adăugat sursa citată.

 

 

 13 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy