Călărașiul urmează exemplul Timișoarei și adoptă legea locală care interzice hrănirea animalelor și mai nou a păsărilor fără stăpân de pe domeniul public. Nu puțini sunt cei s-au arătat deranjați de mizeria lăsată de păsările hrănite cu resturi alimentare sau  mizeria lăsată pe clădiri și mașini. 

Sancțiunile sunt prevăzute în Hotărârea nr. 125 din 2022. Gestul i-ar putea costa pe cei care încalcă legea, amenzi cuprinse între 500 – 1000 lei.

-Hrănirea animalelor si păsărilor fără stăpân pe domeniul public care pot crea un disconfort ridicat celorlalți cetățeni;
-Creșterea păsărilor si animalelor fără stăpân în spații de folosință comună sau in jurul blocurilor de locuințe;

Sancţiunile vor fi aplicate de către Primarul Municipiului Călărași prin persoanele împuternicite de acesta şi de către Poliţia Locală Călărași.

Foarte mulți călărășeni, mai ales cei în vârstă se relaxează mergând în parc și hrănind porumbei.

Reacțiile călărășenilor nu au întârziat să apără, opiniile acestora fiind împărțite în două tabere:

“Sunt multe orașe unde este interzisă hrănirea păsărilor. Murdăresc spațiul public – clădiri, trotuare, mașini. Porumbeii trebuie lăsați să se descurce singuri, nu să fie hrăniți.” – scrie un cetățean.

“Asta mai lipsea, peste tot in lume se da mâncare porumbeilor și nimeni nu este sancționat, alooooo ați luat-o razna?” – a mai comentat un călărășean

“Pe platoul din fața petei Big Orizont, am văzut că sânt mulți porumbei și le mai aruncă oamenii mâncare, acolo să se ia măsurile necesare de către, administratorl Peței Big Orizont.” scrie B. Vasile la postarea Primăriei Călărași.

“Primăria municipală să amplaseze la intrarea în parcuri și în piețele publice(centru, orizont) panouri cu prevederile HCL 125/2022 iar Poliția Locală să aplice sancțiunile prevăzute !!!!” – scrie Remus într-un comentariu.

“Amenzi pentru cei ce au săpat adevărate tranșee pe prelungirea București pentru a lua la mana iarăși bordurile care cred că erau ” expirate” care au început lucrarea in pragul iernii și au săpat razan de fundația caselor care au zidul in stradă și astfel a facilitat infiltrarea apei din ploi sau zapezi, amenzi pentru cei de la administrația drumurilor pentru faptul că nu termina ceea ce au început și ne rupem mașinile în gropile lor CÂND?
Au reabilitat drumul de la Petrom spre combinat că la câteva luni sa pună plombe, apoi sa taie asfaltul și să monteze guri de canal care sunt ineficiente…..zilele astea, după topirea zăpezii nu puteai circula pe banda de lângă acostament ..și exemplele ar putea fi mai multe….
EI CAND VOR INCEPE SA ISI DEA AMENZI?” a scris Zenovia, o doamnă din Călărași.

“Dar ce-i așa grav sa dai la porumbei un biscuite sau un colț de pâine? Pentru unii copii este o bucurie! De ce nu? Ce va deranjaza ca se cacă? Pe bune dar căței maidanezi? Sau pe cei cu stăpân care nu strâng după iei ? Mai ales cei invarsta ? Găsiți voi un loc potrivit pentru porumbei unde sa le dați voi sa mănânce sa se strângă cu toți ! In orașele civilizate exista porumbei pe care ii poți hrăni fără sa iei amenda ! Faceți ceva sa nu se mai distrugă parcurile de copii și alte chesti mai importante!” – a fost comentariul lăsat de Ionela.

“Frica păzeste bostana…..offf, de ce nu înainte de întâmplarea nefericită. Se remarca in fundal (dacă va uitați cu ochii minții și un exemplar de femelă necastrată canină). Perioada normala de gestatie la caini este de aproximativ 63 de zile de la conceptie, desi aceasta poate varia cu cateva zile. Desi acesta ar putea parea un raspuns simplu, conceptia este adesea greu de determinat.” – a scris Ț. Daniel.

“Ce aveti cu porumbeii? Băi fratilor, ne-am dezumanizat definitiv! D-zeu sa ne ierte!” – scrie Geta.

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy