Cu toții “Avem același sânge”, este campania de donare de sânge care se va desfășura pe parcursul a cel puțin un an, obiectivul fiind acela de a ajunge în toate județele României. Așadar în data de 17 februarie 2023 de la ora 08:00, călărășenii sunt așteptați în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație pentru a dona sânge.

Organizăm la Călărași cea mai mare campanie de donat sânge. Pe Carla Tănăsie o știți de la Digi 24. Dacă faci tâmpenii, nu vrei să vină să facă un reportaj. Dacă nu ai nimic de ascuns, o primești cu plăcere. Ne cunoaștem de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași, când a venit să verifice niște lucruri. I-am dat acces total la tot ce o interesa. Am rămas cu o comunicare bună și corectă. Săptămâna trecută am primit un telefon. M-a întrebat dacă vrem să ne alăturăm campaniei “avem același sânge” și să sprijinim acest demers. Doar ce am auzit cuvintele “donat” și “sânge” și am răspuns instant că DA. Am vorbit cu președintele Iliuta și mi-a zis că pentru o asemenea acțiune punem la dispoziție tot ce putem. Împreună cu doamna director al Centrului de transfuzii, doamna Raluca Cruceat, am pus la punct primele detalii. Concluzia .Pe 17 februarie organizăm la Consiliul Județean Călărași o campanie de donat la care vă așteptăm. Aducem logistică și personal pentru sute de donatori. Vă așteptăm pe toți! Oricum vă mai aduc eu aminte”, a precizat Bogdan Mihai administratorul public al județului Călărași.

Sângele înseamnă viață, iar noi putem da viață cu sângele nostru! Printr-un simplu gest de donare sânge, fiecare dintre noi poate face diferența dintre viață și moarte. Statisticile crizei de sânge din România sunt sumbre: doar 2% din populație donează, suntem ultimii din Europa la acest capitol și țara unde operațiile sunt amânate pentru că unu din trei bolnavi nu primește sânge când are nevoie.

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy