Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 25 de situații de urgență în ultimele 24 de ore

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 25 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 17 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la un accident rutier produs pe DN21, la intersecția cu drumul spre Ștefan Vodă.

În urma accidentului, autovehiculul s-a răsturnat, iar cele trei persoane care se aflau în mașină s-au auto-evacuat, o mamă cu doi copii cu vârste de 8, respectiv 13 ani. Aceștia nu prezentau mărci traumatice și nu au necesitat îngrijiri.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a două incendii: un incendiu de locuinţă în localitatea Bogdana, comuna Dragoș Vodă (fără victime) și la un incendiu produs la o remorcă izotermă dintr-un ansamblu rutier în localitatea Findeni.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Sursă: ISU Călărași

 13 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy