Cartierele Măgureni şi Mircea Vodă, două proiecte asumate în campania electorală de către edilul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, fac parte din priorităţile sale şi a echipei din cadrul primăriei, după cum declară acesta, de fiecare dată când are ocazia. Lucrările de modernizare a străzilor acestor cartiere ar putea demara în luna martie, anul curent, dacă şi condiţiile meteorologice vor fi de partea administraţiei locale, urmând a fi utilizate, pentru început, fonduri de la bugetul local, iar apoi fonduri guvernamentale.

Primarul spune că pe 12 km de străzi din cartierele Măgureni şi Mircea Vodă va fi aşternut asfaltul, până în anul 2024.

Proiectele care vizează asfaltarea străzilor din cartierele Măgureni şi Mircea Vodă au fost aprobate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, urmând să fie semnate şi contractele de finanţare, în perioada următoare.

“Deja avem autorizaţie de construcţie, avem câştigător, acum lucrăm la documente, pentru că avem deja, pe PNI Anghel Saligny, câştigată finanţarea. Avem 430 de milioane de lei. Avem cartierele Măgureni şi Mircea Vodă, avem străzile Independenţei, Mihai Kogălniceanu şi Bulevardul 1 Mai. Acum mai avem de încărcat cred că 2-3 documente care au venit ieri (n.r. 9 februarie a.c.) şi atunci vom da drumul (n.r la lucrări). Eu cred că în martie ne vom apuca, simultan, în funcţie de cum ne permite timpul, pentru că avem încărcate documentele. Cred că putem începe lucrările în martie sau la finalul lunii martie, atât în Măgureni, cât şi în Mircea Vodă. Chiar dacă nu reuşim cu finanţarea, trebuind să semnăm documentele pe PNI, dacă mai ne cer ceva documente suplimentare, o să facem o rectificare şi din bugetul propriu vom duce banii acolo, pentru că acum, dacă v-aţi uitat în buget, am alocat numai câte 150.000 de lei, deoarece atât ne-au spus cei de la Bucureşti (n.r. de la minister) deocamdată să punem. Dacă terminăm cu documentele, având toate autorizaţiile scoase, doar vom merge şi vom semna, într-o săptămână-două săptămâni, finanţarea şi putem da drumul la lucrare. Dacă se mai întârzie cu acest lucru, vom muta bani din bugetul propriu, vedem noi de unde, şi începem lucrarea, pentru ca după aceea să îi recuperăm de la minister. Deci, cu siguranţă, până în 2024, vom termina şi aceste două cartiere”, a declarat primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc în data de 10 februarie 2023.

Cetăţenii abia aşteaptă ca strada Luceafărului din cartierul Mircea Vodă să fie asfaltată. Potrivit sursei citate, şi aceasta, dar şi celelalte străzi din cartier vor fi acoperite de asfalt, prin intermediul proiectului care se va derula prin PNI “Anghel Saligny”.

“Dacă vorbim de strada Luceafărului, pentru că aceasta se întinde până la Belşugului, am făcut tronsonul Panduri-Belşugului şi acum pe noul proiect despre care vorbim, Anghel Saligny, intră şi Luceafărului. Intră tot ce a rămas (n.r toate străzile neasfaltate). Avem peste 4 km de asfaltat în cartierul Măgureni şi peste 8 km în cartierul Mircea Vodă”, a conchis Dulce.

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy