În data de 17 februarie 2023, în foaierul Centrului de Cultură și Creație, cetățenii sunt așteptați să se alăture campaniei de donare de sânge “Avem același sânge”. Campania națională de donare de sânge inițiată de Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an. Sub sloganul „Avem același sânge” scopul fiind acela de a ajuta pacienții care au nevoie de acest „medicament” care nu se găsește în farmacii, nu poate fi fabricat, ci doar donat.

“Au mai rămas 4 zile. Cea mai mare campanie de donat sânge beneficiază de sprijinul total al instituțiilor din Călărași. Și nu numai. De sărbători, ne atinge pe toți dorința aia ciudată de a ajuta. Acum chiar puteți face ceva. Într-un mod direct, chiar puteți salva viața cuiva. Dacă poți dona, ar fi păcat să stai deoparte. Mâine, chiar tu poți avea nevoie. Trebuie să “avem același sânge”! Vă așteptăm. Vineri. 17″, a precizat Bogdan Mihai, administratorul public județean pe pagina personală de socializare.

Sângele unui singur donator poate salva o viață. De cât sânge este nevoie pentru a salva o viață? Din sângele donat o singură dată, adică 450 ml, care se refac celular în 2-3 săptămâni și ca volum în 60 de minute, puteți ajuta, poate chiar salva, până la trei persoane. Cu toate acestea, donarea de sânge are avantaje nu doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori. Susținerea sănătății emoționale și cardiovasculare, investiigațiile medicale gratuite, decontarea cheltuielilor de transport sau acordarea unei zile libere de la serviciu sunt doar câteva dintre beneficiile persoanelor care donează sânge. 

 12 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy