CFR Marfă se alatura eforturilor statului roman în acordarea de ajutor populației din Turcia greu încercate de cutremurele din 6 februarie 2023.
Ca urmare a activării de către Comisia Europeană a mecanismului European de protecție civila ECHO-ERCC, de a trimite Turciei din rezerva rescEU, mai multe tipuri de produse de adapost, CFR Marfă a pus la dispoziție în timp record resurse materiale și umane, în vederea expedierii cât mai rapide a acestora către populația din zonele afectate de cutremur, dovedind astfel utilitatea existentei unui operator feroviar național, în contextul unor situații excepționale.
Astfel, în seara zilei de 11 februarie 2023, CFR Marfă a expediat către Republica Turcia, trenul nr 56000011, format din 21 de vagoane de tip HA care conțin produse de stricta necesitate : corturi, paturi, saltele, lenjerie etc. Conform ultimei informări trenul a plecat din Bulgaria către destinație în jur orei 8. Un al doilea tren CFR Marfă se află în proces de încărcare, urmând ca în seara zilei de duminica, cel târziu luni dimineață să fie expediat către depozitul indicat de Agenția de Salvare din Turcia.
“Doresc sa remarc eforturile considerabile facute de colegii nostri, care au asigurat toate condițiile necesare ca garnitura sa poată pleca înaintea programului stabilit în condiții de siguranță și care au înțeles astfel sa fie alături de populația din Turcia “, a declarat directorul general al CFR Marfă Daniel Apostolache, aflat alături de Secretarul de Stat, dl. Ionel Scriosteanu, respectiv de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dl. Raed Arafat, la plecarea trenului CFR Marfă din gara București Vest.
Potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România va asigura pe calea ferată, prin CFR Marfă, transportul mai multor tipuri de produse de adăpost aflate în rezerva rescEU de pe teritoriul țării noastre ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity, în cadrul asistenței internaționale oferite Turciei.

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy