Personalul școlar poate asigura siguranța imediată a elevilor, susținere emoțională și consiliere școlară. Însă, de multe ori, în gestionarea acestor situații este nevoie de competența și sprijinul specialiștilor în protecția copilului.

Acesta este motivul pentru care Ministerul Educației își unește forțele cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, pentru prevenirea și intervenția interinstituțională în situații de violență asupra copiilor, inclusiv de violență școlară.

Pe 15 februarie, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții celor două ministere, doamnele ministru Ligia Deca și Gabriela Firea, secretarii de stat din Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș și Sorin Ion, președintele ANPDCA, Elena Tudor,  secretarul de stat MFTES, Anca Hendea, secretarul de stat ANES, Luminița Popescu, subsecretarul de stat ANES, Simona Butacu, din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

În urma discuțiilor, s-au identificat împreună soluții pentru:

– încurajarea colaborării la nivel județean și local;

– creșterea înțelegerii mecanismului de intervenție interinstituțională în situații de violență școlară;

– informarea, formarea și schimburi de experiență între specialiștii în educație și protecția copilului pe teme precum  recunoașterea semnelor și simptomelor de abuz, riscurile de amplificare a abuzului emoțional, consilierea victimelor și autorilor, strategiile adaptative necesare copiilor implicați în situații de violență;

– informarea copiilor, a părinților și a publicului larg cu privire la drepturile și responsabilitățile copiilor, respectiv la mecanismele de semnalare și protecție la care pot apela în situații de risc.

Sursă: Ministerul Educației

Loading

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy