Prima echipă românească de căutare-salvare a victimelor cutremurului din Turcia s-a întors acasă noaptea trecută. 55 de salvatori români, medici şi asistenţi SMURD au fost, timp de zece zile, speranţa oamenilor prinşi sub dărâmături. 

Două aeronave de transport Spartan ale Forţelor Aeriene Române au aterizat noaptea trecută la Otopeni. Membrii echipei au fost întâmpinați de premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat și ambasadorul desemnat al Republicii Turcia, Erdal Onat.   

Echipele de salvare din România au ajuns în regiunea Antakya din Turcia încă din 6 februarie, chiar în ziua cutremurului care a devastat două ţări.

Timp de zece zile au săpat prin munţii de moloz şi betoane în căutarea supravieţuitorilor. Aseară, la întoarcerea acasă, pe aeroport au fost aşteptaţi cu flori şi aplauze inclusiv de membrii comunității turcești din România.   

În Turcia operaţiunile de salvare se transformă pe zi ce trece în operaţiuni de recuperare. Şansele să mai fie găsiţi supravieţuitori sunt din ce în ce mai mici. Chiar şi aşa, în continuare, pe teritoriul Turciei se mai află 59 de salvatori români. 

Sursă: observatornews.ro

 14 total views,  1 views today

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Generated by Feedzy