USR Călărași / Mihai Toader

Șantierele din municipiul Călărași sunt intens criticate de oamenii care văd ritmul execuției și calitatea lucrărilor. Străzi sparte imediat după ce au fost asfaltate, gropi care apar în stratul proaspăt turnat sau termene depășite pentru finalizarea proiectelor, sunt doar câteva exemple pe care oamenii le dau atunci când vine vorba despre nemulțumirea lor. De asemenea, criticile nu întârzie să apară nici din partea opozanţilor politici.

Printre cei care aduc critici dure se află și Mihai Toader, membru al Uniunii Salvați România. Acesta susține că lucrările, în special cele de reabilitare efectuate de firma DIMAR pe strada București și Prelungirea București, sunt de proasta calitate. Toader subliniază o serie de probleme majore care ridică semne de întrebare asupra calității lucrărilor de reabilitare.

După finalizarea primului strat de asfalt pe strada București, au apărut probleme, spune Mihai Toader. El susține că asfaltul s-a surpat din cauza stratului de pământ și piatră folosit în pregătirea terenului înaintea asfaltării. O porțiune de drum din zona „5 Călărași” a cedat, iar Mihai Toader crede că etapele și structura stratului pregătitor au fost implementate necorespunzător, conducând la eșecul asfaltului.

A doua situație criticată de Toader se referă la Prelungirea București, unde stratul de asfalt recent turnat de către DIMAR a suferit deteriorări imediate. Principala problemă identificată este calitatea asfaltului folosit de firmă. După primele ninsori, asfaltul s-a deteriorat, iar gropile au apărut ca ciupercile după ploaie.

Într-un material video publicat de Mihai Toader, sunt evidențiate mai multe zone afectate ale străzii București. Pentru a clarifica situația, el a mers la angajații firmei, căutând explicații pentru apariția problemelor.

Mihai Toader acuză risipa banilor publici și susține că aceste contractele încheiate cu firmele implicate în proiectele de dezvoltare a municipiului Călărași prezintă o calitate îndoielnică. Criticile sale nu se rezumă doar la calitatea lucrărilor, ci vizează și durata acestora.